Overzicht nieuwsberichten

Danny vervult levenslange droom met eerste schiplossing.

Op dinsdag 20 februari is een langgekoesterde droom werkelijkheid geworden voor Danny Van Den Dool (39), een gewaardeerde werknemer van Kraanbedrijf D. Buermans. Met bewondering kondigt het bedrijf aan dat Danny, ondanks zijn fysieke beperking, voor het eerst een schip heeft gelost, een prestatie die niet alleen zijn persoonlijke ambitie vervult, maar ook een symbolische mijlpaal markeert in de geschiedenis van het bedrijf.

Danny Van Den Dool, al sinds 2004 een toegewijde kracht binnen Kraanbedrijf D. Buermans, koestert een diepgewortelde passie voor kranen, voortkomend uit zijn achtergrond als schipperszoon. Het schip van zijn ouders, Jan en Agnes Cornelis, diende als de oorsprong van zijn liefde voor het vak. Als jonge jongen was hij gefascineerd door de werking van kranen en dit leidde uiteindelijk tot zijn professionele roeping bij het Kraanbedrijf D. Buermans.

Ondanks de uitdagingen waarmee Danny geconfronteerd werd, waaronder een significante beperking aan zijn arm, hebben ze bij Kraanbedrijf D. Buermans altijd in zijn potentieel geloofd. De aard van zijn beperking zou voor velen een obstakel zijn geweest, maar Danny’s vastberadenheid en toewijding waren onwrikbaar. Van zijn eerste dagen op de Bobcat tot zijn latere werkzaamheden op de dumper, heeft Danny bewezen dat doorzettingsvermogen en vastberadenheid onoverwinnelijk zijn, zelfs in het licht van zijn fysieke beperking.

“Het is een jongensdroom die in vervulling gaat! ” – Danny Van Den Dool

De zoektocht naar de juiste aanpassing die nodig zou zijn voor Danny heeft veel denkwerk gevergd binnen het team van Kraanbedrijf D. Buermans. De ervaren hoofdmekanieker Koen en Danny zelf brachten de specifieke vereisten in kaart om Danny in staat te stellen een kraan te bedienen. Nadat dit grondig was uitgewerkt, moesten de ideeën in de praktijk worden getest en geïmplementeerd.

Na een intensieve zoektocht vond Kraanbedrijf D. Buermans eindelijk de perfecte partner in het bedrijf De Bruycker Kemp uit Hamme. Het was voor beiden de eerste keer dat ze een overslagkraan aanpasten, specifiek zodat Danny deze kon bedienen. Deze samenwerking resulteerde niet alleen in een technologisch hoogstandje, maar toonde ook de kracht van samenwerking en inclusie, waarbij de grenzen van wat mogelijk werd geacht, werden verlegd.

Bij Kraanbedrijf D. Buermans zijn we trots dat we deze droom konden verwezenlijken. Dit is een overwinning voor ons allemaal.” – Jens Van Dyck

Voor Danny Van Den Dool en Kraanbedrijf D. Buermans markeert deze gebeurtenis een triomf van vastberadenheid, innovatie en inclusie. Kraanbedrijf D.Buermans is  trots op Danny’s prestatie en erkennen de inzet van alle betrokken partijen die hebben bijgedragen aan het realiseren van deze historische mijlpaal.

Kijk hier naar een korte toffe video gemaakt door De Bruycker Kemp, het bedrijf dat de aanpassingen heeft gedaan.

Deel dit bericht op sociale media!