Overzicht nieuwsberichten

Truckshow 4MS in Meerhout

Onze collega Bert Laenen organiseerde op 23 september 2023 zijn eerste Truckshow ten behoeve van het UZA-onderzoek naar nieuwe medicatie voor multiple sclerose (MS), een chronische neurologische aandoening die het centrale zenuwstelsel aantast en kan leiden tot krachtsverlies, evenwichts- en geheugenproblemen, en meer.

Bert, een gewaardeerde trucker bij Kraanbedrijf D. Buermans, ontdekte het MS-onderzoek van Dr. Willekens bij het UZA en wilde dit initiatief ondersteunen. Hij organiseerde een Truckshow waar zijn passie voor trucks samensmolt met de steun voor het onderzoek. Collega-truckers reageerden enthousiast, toonden solidariteit en ook zijn baas,
Daniël Buermans, stelde bedrijfsterrein en hulp bij sponsoring ter beschikking. Samen bundelden ze hun krachten om geld in te zamelen voor het kostbare
MS-onderzoek van Dr. Barbara Willekens en het UNICA-team van het UZA.
Bert hoopte op een grote opkomst van geïnteresseerden en sympathisanten. Er waren maar liefst meer dan 100 trucks en 500 bezoekers. De volledige opbrengst van 9.785,00 euro werd gedoneerd aan het onderzoek van Dr. Barbara Willekens (UZA foundation).

Tijdens het evenement waren er diverse activiteiten voor jong en oud, zoals het bewonderen van nieuwe en authentieke trucks, waar een jury de mooiste truck zou selecteren, evenals een kinderdorp met animatie voor kinderen. Er waren ook verschillende eetstandjes voor hapjes en drankjes, en ’s avonds waren er optredens van Fenix en de Partycrew, gevolgd door een dj-set tot in de late uurtjes in de partytent.

De Truckshow vond plaats de 5ha grote terminal van Kraanbedrijf D.Buermans in Meerhout.

Deel dit bericht op sociale media!